Recipe of Perfect Cordon bleu à la tomme de Savoie et pâtes maison
Hey everyone, hope you are having an incredible day today. Today, I will show you a way to make a special dish, Steps to Prepare Quick Cordon bleu à la tomme de Savoie et pâtes maison. It is one of my favorites. For mine, I will make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.
When it comes to cooking, it's crucial to keep in mind that every one started somewhere. I don't know of a single person who was born with a wooden cooking spoon and all set. There is a great deal of learning which needs to be completed as a way to be prolific cook and there is always room for improvement. Not only do you will need to start with the basics when it comes to cooking however you nearly should begin again if understanding how to cook a new cuisine such as Chinese, Indian, Thai, or Indian food.
Healthful cooking is often difficult as many of us don't want to spend some time planning and preparing meals our own families refuse to eat. At precisely the same timewe need our own families to be healthier so we are feeling compelled to master new and improved methods of cooking well balanced meals to the family to enjoy (and unfortunately in some situations scorn).
There are various books and magazines that are filled with recipes that encourage healthy cooking and eating customs. In the event that you really want to cook, then there is no lack of recipes that you are able to look at along the way. The really good news is that you can incorporate healthy cooking into your cooking regular whether you're cooking for a household .
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Many things affect the quality of taste from Cordon bleu à la tomme de Savoie et pâtes maison, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Cordon bleu à la tomme de Savoie et pâtes maison delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
To get started with this particular recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can cook Cordon bleu à la tomme de Savoie et pâtes maison using 11 ingredients and 13 steps. Here is how you cook it.
Retour en enfance aujourd'hui ! Je vous propose une recette d'un traditionnel cordon bleu ! Comme toutes mes recettes, je les réalise également en live sur Twitch !
Ingredients and spices that need to be Prepare to make Cordon bleu à la tomme de Savoie et pâtes maison:
- 2 escalopes de dinde
- 2 tranches de jambon
- 100 g tomme de Savoie
- 30 g chapelure
- 1 œufs
- 100 g farine
- 1 noix de beurre
- Pour les pâtes
- 3 œufs
- 300 g farine
- 1 L bouillon de volaille
Steps to make to make Cordon bleu à la tomme de Savoie et pâtes maison
- Pour la préparation des pâtes, tamisez la farine. Formez un puit au milieu dans lequel vous allez casser les œufs. A l'aide d'une fourchette, battez les œufs en incorporant petit à petit la farine. Lorsque ça devient compliqué de mélanger à la fourchette, versez le mélange sur le plan de travail et pétrissez-la à la main jusqu'à incorporer toute la farine
- Si vous n'arrivez pas à incorporer la farine, rajoutez un tout petit peu d'eau. Si la pâte est trop collante, rajoutez de la farine. Idéalement, la pâte formée doit coller très légèrement au plan de travail. Laissez reposer la pâte dans du film alimentaire le temps de faire les cordons bleus
- Découpez horizontalement les escalopes de dinde si elles sont trop épaisses. Et aplatissez-les avec le fond d'une casserole
- Déposez le jambon sur les escalopes et découpez le jambon qui dépasse
- Déposez une tranche de tomme sur les escalopes et découpez également ce qui dépasse
- Refermez les escalopes sur elles même. Si elles sont trop grosses, vous pouvez maintenir les escalopes fermées avec des cure-dents
- Préparez trois récipients : un rempli de farine, un d'œuf battu et un de chapelure
- Mettez une escalope dans le récipient de farine et recouvrez-la de farine. Faites la ensuite passer dans le récipient rempli d'œuf et enfin dans la chapelure. L'escalope doit être entièrement recouverte de chapelure. Pour obtenir une croûte plus épaisse, vous pouvez repasser l'escalope dans l'œuf puis dans la chapelure
- Dans une poêle, faites chauffer une noix de beurre. Et faites revenir les cordons bleus 5 mn de chaque côté à feu moyen/vif. Les cordons bleus doivent obtenir une belle couleur dorée
- Finissez la cuisson soit en baissant le feu et en laissant cuire de nouveau 5 minutes de chaque côté ou alors au four à 180° pendant 10 minutes
- Pendant la cuisson des cordons bleus, finissez les pâtes. Prenez la pâte et étalez-la à l'aide d'un laminoir ou d'un rouleau pâtissier. Roulez cette pâte étalée et découpez des lamelles afin d'obtenir des tagliatelles
- Faites-les cuire 5 minutes dans une eau bouillante avec un bouillon de volaille
- Servez et dégustez !
Additionally you will discover as your experience and confidence grows that you will find your self more and more frequently improvising while you go and adjusting meals to meet your personal preferences. If you'd like less or more of ingredients or would like to create a recipe somewhat more or less spicy in flavor that can be made simple adjustments along the way so as to attain this objective. In other words you will begin punctually to create snacks of your individual. And that's something that you won't fundamentally learn when it comes to basic cooking skills to novices however you'd never know if you didn't master those basic cooking abilities.
So that's going to wrap this up with this special food Recipe of Perfect Cordon bleu à la tomme de Savoie et pâtes maison. Thanks so much for your time. I am confident you can make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!