'/> Steps to Make Homemade Cake de la chandeleur - Roti O

Steps to Make Homemade Cake de la chandeleur

Cake de la chandeleur

Hello everybody, it's Brad, welcome to our recipe page. Today, we're going to prepare a special dish, Steps to Prepare Quick Cake de la chandeleur. One of my favorites. This time, I am going to make it a bit unique. This will be really delicious.

When it comes to cooking wholesome meals for our own families, there's always some amount of dissention among the positions. The good news is there are recipes that are very healthy but also the healthful temperament of those recipes is significantly disguised. What they do not know in such instances truly should not bring harm their way (outside of allergies, which will not be ignored).

Healthy cooking is often difficult as most of us don't wish to spend time planning and preparing meals our families will not eat. At exactly the same time, we need our own families to be healthier so that we are feeling pressured to understand new and improved methods of cooking healthy foods for our family to love (and regrettably in a few scenarios scorn).

There are many who will argue that cooking healthy food costs more than simply cooking the prepackaged food items that pack in the calories and additives. The truth of the situation is that when you compare the expenses with the medical bills of this long run for failing to do so, they seem rather slight by comparison. Yes, fantastic food costs more money. In many cases, that's a very simple fact of life. However, by learning portion control and eating the proper portions you may realize that you are now spending less as you adjust to the proper levels of food that you should be consuming to be able to keep a strong and busy lifestyle.

Many things affect the quality of taste from Cake de la chandeleur, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Cake de la chandeleur delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Cake de la chandeleur is 10 personnes. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To get started with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can have Cake de la chandeleur using 21 ingredients and 10 steps. Here is how you can achieve that.

J’avais envie de changer du gâteau aux crêpes et j’ai eu l’idée de faire un cake aux crêpes avec une mousse au chocolat. Il a fait son effet 😄 Il faut un peu de temps pour le faire. Je vous conseille de faire vos crêpes la veille. #chocolat #fevrier #chandeleur

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Cake de la chandeleur:

  1. Pâte à crêpe
  2. 500 g farine
  3. 2 pincées de sel
  4. 50 g sucre semoule
  5. 1200 g lait entier
  6. 40 g beurre
  7. 8 œufs
  8. 4 cas d’huile de pépins de raisin ou de tournesol
  9. Mousse au chocolat
  10. 200 g chocolat noir 70%
  11. 160 g chocolat au lait
  12. 110 g lait entier
  13. 420 g crème fleurette
  14. Ganache de lissage
  15. 140 g crème fleurette
  16. 20 g miel
  17. 100 g chocolat noir 70%
  18. Glaçage rocher noisettes
  19. 350 g chocolat au lait
  20. 100 g d’huile de pépins de raisin ou de tournesol
  21. 110 g noisettes torréfiées

Instructions to make to make Cake de la chandeleur

  1. Commencez par faire la pâte à crêpes. Faites fondre le beurre et réservez. Cassez les œufs dans un bol et fouettez-les avec une fourchette. Tamisez la farine dans un saladier ou le bol de votre robot puis ajoutez le sel et le sucre.
  2. Versez la moitié du lait et mélangez. Tout en continuant de mélanger, versez les œufs battus au fur et à mesure puis le beurre fondu et l’huile. Enfin versez progressivement le reste de lait.
  3. Pour obtenir une pâte encore plus lisse passez-la dans une passoire. Et laissez reposer la pâte au moins 1h. Faites cuire vos dans une poêle adhésive huilée et bien chaude. Placez vos crêpes dans une assiette, recouvrez de film alimentaire et laissez refroidir.
  4. Préparez la mousse au chocolat. Faites fondre le chocolat au bain marie. Chauffez le lait à 60°C au micro-onde, versez-le en 3 fois sur le chocolat fondu et mélangez à chaque fois. Fouettez à l’aide d’un robot la crème fleurette bien froide afin d’obtenir une chantilly puis incorporez-la délicatement au chocolat avec une maryse. Mettez la préparation dans une poche à douille et réservez.
  5. Mettez dans un moule à cake du papier de cuisson ou du film alimentaire. Commencez le montage du cake. Placez 2 crêpes légèrement l’une sur l’autre puis coupez les côtes pour qu’elles soient de la longueur de votre moule à cake puis égalisez un troisième côté. A l’aide d’une spatule étalez un peu de mousse au chocolat sur toute la surface.
  6. Puis roulez-les dans la longueur en commençant par le bord droit. Puis placez dans le moule. Répétez l’opération afin de remplir le fond du moule. Puis mettez une couche de mousse au chocolat d’environ 1cm. Faites d’autres roulés afin de faire un second étage puis mettez une autre couche de mousse.
  7. Lorsque vous arrivez presque en haut de votre moule placez en alternant les chutes de crêpes et la mousse et finissez par une couche de crêpe entière. Recouvrez le dessus et placez au congélateur au 30 min.
  8. Pendant ce temps faites la ganache de lissage. Dans une casserole, chauffez la crème et le miel jusqu’à ébullition et versez sur le chocolat en 3 fois. Bien mélangez.
  9. Puis faites le glaçage rocher. Faites fondre au bain marie le chocolat avec l’huile. Hors du feu ajoutez les noisettes hachées et mélangez.
  10. Démoulez le cake sur une grill avec un plat creux en dessous. A l’aide d’une spatule étalez sur toutes les surfaces la ganache afin de remplir les petits trous éventuels. Puis versez le glaçage rocher. Le glaçage doit être entre 30° et 35°. Réservez au frais au moins 30min pour que le glaçage se fige. Sortir 15/20 min avant de le déguster !

While that is by no means the end all be all guide to cooking quick and easy lunches it's great food for thought. The hope is that this will get your own creative juices flowing so that you are able to prepare excellent lunches for the family without having to do too horribly much heavy cooking from the practice.

So that is going to wrap it up with this exceptional food Simple Way to Make Favorite Cake de la chandeleur. Thanks so much for your time. I'm sure you will make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

You may like these posts

Link copied to clipboard.